sobota 23. ledna 2016

PIZZA Margherita


 ( 3 velké pizzy )

3 hrnky hladké mouky (00 anebo přímo na pizzu)

1 a 1/4 hrnku vody
1 KL cukru a soli 
1/4 kostky čerstvého droždí 
3 PL oliv.oleje



1 plechovka pasírovaných rajčat

3 sýry Mozzarella
bazalka
sůl 
(parmazán)



Vše z první části receptu do pekárny na program těsto a nebo do robota na 10minut . Pak nechat 1 až 1 a půl hodiny kynout.



Pokud ale máte čas nechat těsto kynout přes noc v lednici ,tak je to ještě lepší.
Nakynuté těsto rozdělte na tři části a rozválejte na peč.papíře opravdu do tenoučka.
Na těsto patří pasírované rajčata ,sůl , mozzarella a trochu oliváče .
Čerstvou bazalku dejte až na upečenou pizzu.
Když nemám bůvolí ,tak dám i trochu parmazánu .


Peču na druhé příčce odspodu v troubě která je vyhřátá na maximum.Pečení trvá 8-10 minut .Záleží ale troubě !
Pokud máte žulu a nebo pizza kámen na pečení ,tak je to velká výhoda .






Dobrou chuť !

2 komentáře:

  1. Pizza jedna básen prostě mnam mnam no nase sikulka Gabča

    OdpovědětVymazat
  2. Ďakujem za jednoduchý a chutný recept! Presne takýto pomer surovín som hľadala – žiadne zložité váženie, len hrnčeky 😊 Vyskúšala som cez víkend a pizza bola mäkučká, cesto krásne nakyslo. Najbližšie ju upečiem na pizza kameni, to robí veľký rozdiel. Teším sa na ďalšie recepty!

    OdpovědětVymazat