pondělí 27. června 2016

Teriyaki Wings




10 - 15 ks kuřecích křídel
3 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
3 lžíce palmového cukru (medu/hnědého cukru)
5 lžic sojové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1/2 hrnku vody
chilli omáčka sriracha podle chuti
1/4 hrnku jablečného/rýžového octa
1 lžíce kukuřičného škrobu
-
2 jarní cibulky
sezamová semínka
1 limeta


Křidélka si nejlépe rozdělte v kloubech na tři části. Tu nejmenší (špičku) můžete vyhodit, ale já je peču také. Maso tam skoro není, ale já ráda obírám kostičky.
Do pekáčku dejte křidélka přelijte připravenou omáčkou a dejte péct na 200°C .
Často, ale opatrně obracejte. Hotová křidélka posypte sezamem, jarní cibulkou a zakápněte limetou.
Toto jídlo můžete jíst jako hlavní chod třeba s rýží a nebo jen tak k pivku s přáteli ;-)

Dobrou chuť ! 


3 komentáře:

  1. Nemůžu se pohledu na ně nabažit, budu je muset udělat ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha ha ha. Tak to e asi nejlepší komentář. A co teprve až ochutnáte ;-)

      Vymazat
  2. A to si udělám! Super, Gábi (y)

    OdpovědětVymazat