( 1 litr )
3 kápie (sladké)
1-3 thajské chilli papričky
1 palice česneku
1/2 hrnku vody
-
1 hrnek vinného octa
1 hrnek cukru krupice
1 a 1/2 lžičky soli
1/2 hrnku vody
-
1/3 hrnku vody
1 lžíce škrobu
Kápii, chilli, česnek a vodu dejte do mixéru a několika pulsy rozmixujte tak, aby v omáčce byl i nějaký ten kousek papriky vidět
-.
Přelijte do hrnce a přidejte ocet a nasypte i cukr se solí.
Nechte svařit a jakmile omáčka začne probublávat přilijte škrob rozmíchaný ve vodě.
Opět svařte do zhoustnutí a máte hotovo.
-
Omáčku přelijte do vyvařených sklenic, které můžete uložit jak do spíže, tak i do lednice.
Diky za recept je vynikajici (y) (y) (y) Draxlerova Alena
OdpovědětVymazatNení vůbec zač Alenko. Jsem ráda, že vám chutná a že se tolik lidí pustilo do její výroby.
VymazatDěkuju za recept už nikdy více kupovaná
OdpovědětVymazatEva S
Jsem ráda, že tak chutná Evi
VymazatDobrý den. Jaký druh škrobu použít. Děkuji.
OdpovědětVymazatNevařil jsem do zhoustnuti, ale i tak je to výborné
OdpovědětVymazatjaká je zhruba trvanlivost??
OdpovědětVymazatAhoj Gábi neodolala jsem a uvařila si omáčku dle Tvého receptu je luxusní,Díky za bezva recept
OdpovědětVymazatGábi je úžasná, dělám již poněkolikáté a dnes opět, protože se chystám uvařit Pho Ga. A tam ta omáčka prostě musí být, aby polévka měla ve finále grády. Díky za inspiraci :-) Hanka
OdpovědětVymazatJak velký hrnek? 250 ml? Děkuji.
OdpovědětVymazat