úterý 17. července 2018

Psí krůtí krekry se zeleninou




Určitě se ptáte proč dělat psovi doma krekry, když obchody jsou jich plné, ale vy si taky nekupujete jen hotové jídlo a chcete něco čerstvého, podle své chuti a hlavně změnu.
-
Výroba není nijak složitá a myslím, že ji zvládne každý.
Dopřejte tedy svému mazlíčkovi něco nového.


450g krůtího masa bez kůže (stehno)
150g mrkve
100g hrášku (mražený)
100ml vody
2 vejce
100g ovesných vloček
200g žitné celozrnné mouky


Maso a jedno vejce dejte do robota a rozmixujte na jemnou pastu. Přendejte do misky a umixujte i mrkev, hrášek a druhé vejce. Vločky můžete jen podrtit částečně a nebo také umixovat.
Pak bude ale potřeba do robota přidat malinko odměřené vody.
-
V míse přidejte mouku, zbylou vodu a umíchejte v těsto.
Konzistencí to připomíná hmotu na játrové knedlíčky.


Najděte si libovolnou formičku, tu si namočte do vody a na plechu na pečícím papíře do ní vlhkým prstem urovnejte dávku těsta.
Já na své krekry dávala malou kávovou lžičku což je něco kolem 10g. Při pečení a následném sušení se výsledný výrobek zmenší.



Pečte při 150°C  -  30 minut.
Pokud chcete ale krekry křupavější, tak můžete všechny upečené dávky sesypat na jeden plech a dosušit v troubě při 100°C cca 1 - 1.5 hodinu.
Záleží jak velké tvary zvolíte.



1 komentář: