2 kuřecí stehna + skelety / 1 slepice
4 porce širokých rýžových nudlí Pho
1 cibule
1.5l vody + na dolití
rybí omáčka
2cm čerstvého zázvoru
3 hvězdičky badyánu
2 kousky celé skořice
chilli paprička
2 jarní cibulky
1 svazek koriandru
thajská bazalka a mungo klíčky
thajská bazalka a mungo klíčky
Cibuli a zázvor si můžete na plamenem opálit až do černa a poté oloupat. Pokud nechcete a nebo nemáte tu možnost, rozkrojte cibuli na půlku a zázvor na silnější plátky a na lžičce oleje je opečte řezem dolů až do krásné hnědé barvy.
Přidejte badyán, skořici a kdo by chtěl, může dát i 1/2 lžičky semínek koriandru a fenyklu.
Jakmile koření zavoní, přilijte studenou vodu a vložte maso. Osolte a dejte dvě lžičky rybí omáčky.
Vývar táhněte pěkně pomalu, aby si jen sem tam našla bublinka cestu nahoru.
V kuřecí verzi stáčí cca 2-3 hodiny. Jestliže ale zvolíte slepici, dejte vývaru vice času.
Pět hodin by mělo stačit. Já ale polévku založím večer a táhnu přes celou noc.
Zceďte polévku a uchovejte jen čistý vývar a maso. Pokud je příliš silná (slepičí), tak nařeďte vodou.
Nakrájejte si zelenou část jarní cibulky, chilli papričku, listy koriandru a pokud máte i thajskou bazalku.
Rýžové nudle uvařte podle návodu na obale.
Při slévání nudlí dám do cedníku i hrst mungo klíčků. Krátce se spaří a přesto zůstanou křupavé.
Nepoužívejte ty konzervované. Nejsou vůbec dobré.
Horké nudle dejte do větší misky ,poklaďte kousky obraného
Při slévání nudlí dám do cedníku i hrst mungo klíčků. Krátce se spaří a přesto zůstanou křupavé.
Nepoužívejte ty konzervované. Nejsou vůbec dobré.
Horké nudle dejte do větší misky ,poklaďte kousky obraného
masa, klíčky a posypte bylinkami.
Vše přelijte vařícím vývarem a podávejte.
Vše přelijte vařícím vývarem a podávejte.
Chilli a nakládaný česnek si dává každý sám ,podle toho jak moc
má rád ostré a kyselé. Dosolit si může každý sám
Dobrou chuť !
Tak jsem se konečně odhodlala a dnes nakoupila všechny suroviny...zítra se do ní pustím.....snad se mi povede.Hanka
OdpovědětVymazatA dopadla skvěle Hani
Vymazat